Újra budapesti helyszínen látható a Sorsfordítás című vándorkiállítás

  • Megosztás
  • 2022. October 21.

A Pest Megyei Kormányhivatal díszudvarán nyitottuk meg a Sorsfordítás. A paraszti társadalom felszámolása, 1945–1962 című vándorkiállításunkat 2022. október 21-én.

A Nemzeti Emlékezet Bizottsága (NEB) paraszti gazdaságok megfélemlítését és a terror kísérte kényszerkollektivizálását bemutató tárlata tiszteleg a földjétől megfosztott parasztság emléke előtt, méltó megemlékezésre ad lehetőséget az egykori üldözötteknek, valamint az érintett rokonoknak. Kiemelt cél a fiatalok figyelmének felkeltése, ami hozzásegítheti őket saját családjuk múltjának megismeréséhez, feldolgozásához. A kiállítás rendezője a NEB, közreműködő partnere az Országgyűlés Hivatala Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága.

A 2018-as kiállításmegnyitótól kezdve a főváros több helyszínén, valamint számos, mintegy huszonöt vidéki településen mutattuk már be a tárlatot.

A Pest Megyei Kormányhivatalban megtartott eseményen először Tarnai Richárd főispán köszöntötte a jelenlévőket, majd Földváryné Kiss Réka, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnöke nyitotta meg a kiállítást.

Kapcsolódó tartalom a programsorozat honlapja:

Az erőszakos kollektivizálás történetét bemutató film:


Képek


Címkék

Sorsfordítás programsorozat Földváryné Kiss Réka kényszerkollektivizálás