Szavazz a Magyar hősök előadásra!

  • Megosztás
  • 2023. March 10.

Megkezdődött a Highlights of Hungary 2022 szavazása, mely évente, kategóriák nélkül díjazza a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket. Jelölt a Magyar hősök színházi előadás is.

ITT LEHET SZAVAZNI

Hálásan köszönjük a leadott voksokat!

*


A Magyar hősök színházi előadásról...

A 20. századi diktatúrák idején bátor döntéseikkel életüket kockáztató bátor magyarok történetei színpadi műben elevenednek meg. A Magyar hősök című könyv alapján született színdarab nemcsak a fiatalabb generációt szólítja meg: a történet a diákokat a történelem megértésében és saját helyzetük átértékelésében segíti, míg az idősebbeknek a múlt feldolgozásában nyújthat támaszt.

„A 20. századi történelmet, a totális diktatúrák időszakát olyan hétköznapi emberek sorsának bemutatásán keresztül hozzuk közelebb a különböző generációkhoz, akiket – világnézetüktől és társadalmi helyzetüktől függetlenül – a történelmi helyzet, illetve bátor kockázatvállalásuk formált hősökké. A Magyar hősök. Elfeledett életutak a 20. századból című kötetünkben szereplő hatvan megrázó történet közül hat személy – Brusznyai Árpádné Honti Ilona, Gérecz Attila, Kiss Sándor, Olofsson Placid, Richter Gedeon és Salkaházi Sára – életútját választottuk ki, akiknek bőrébe bújva a nézők átélhetik, milyen az, amikor saját életüket, vagy nagyobb közösségek, családok sorsát befolyásoló döntéseket kell hozni” (Földváryné Kiss Réka, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnöke)

A Szabó Borbála által írt színdarabban öt középiskolás történelemtanárával együtt ellátogat a Huszadik Század Aréna – diktatúrák szorításában nevet viselő szabadulószobába, ahol a játék során egy időutazáson vesznek részt. Az előadást Seres Tamás rendezte, a tanár szerepében Csuja Imre lép színpadra.

A Nemzeti Emlékezet Bizottsága és az Ülj Közelebb Produkció alkotása.

Kapcsolódó tartalom:


Címkék

Magyar Hősök színház