Sorsfordítás címmel országos vándorkiállítás érkezett Kecskemétre

Kecskemetilapok.hu, Baon.hu - 2018.03.28.

  • Megosztás
  • 2018. April 09.

Április végéig látható az a kiállítás, mely a Nemzeti Emlékezet Bizottsága (NEB) szervezésében Sorsfordítás - A paraszti társadalom felszámolása, 1945-1962 címmel múlt pénteken Budapesten kezdődő programsorozat része. A Városháza díszudvarán bemutatott, tizenkét tablóból álló országos vándorkiállítás és a programsorozat lebonyolításában az Országgyűlés Hivatalának Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága is közreműködik.

Kecskeméten március 28-án, szerdán 17 órakor nyitott meg az országos programsorozathoz kapcsolódó, tizenkét tablóból álló országos vándorkiállítás a Városháza díszudvarán, Sorsfordítás - A paraszti társadalom felszámolása, 1945-1962 címmel. A rendezvényen beszédet mondott Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere, dr. Salacz László országgyűlési képviselő, és Földváryné Kiss Réka, a NEB elnöke.

Forrás: Baon.hu

A kiállítás Kecskemétet tekintve szomorúan aktuális, mert 1948 augusztus 20-án Rákosi Mátyás a hírös városban hirdette meg a kuláküldözést, melynek oka, hogy a kommunisták őket tekintették a kapitalizmus utolsó védőbástyáinak.

A programsorozat fővédnöke Kövér László, az Országgyűlés elnöke. Szakmai irányítója Földváryné Kiss Réka, aki az első két városban, Nagykanizsán és Kecskeméten március 27-én és 28-án nyitotta meg a tizenkét tablóból álló országos vándorkiállítást. A tárlat tizennégy helyszínen, köztük Budapesten, Szegeden és Székesfehérváron is látogatható lesz az idén.

Kecskeméten április végéig tekinthetik meg a kiállítást a Városháza díszudvarában az érdeklődők.

A megnyitó után a Neumann János Egyetem és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága együttműködési megállapodást írt alá.

Fotók: Baon.hu

APÁINK FÖLDJE CÍMŰ FILM A KÉNYSZERKOLLEKTIVIZÁLÁSRÓL

További részletek:


Képek

Forrás: Baon.hu
Forrás: Baon.hu
Forrás: Baon.hu
Forrás: Baon.hu
Forrás: Baon.hu

Címkék

Sorsfordítás hazai kapcsolatok áldozatok kommunisták diktatúra