Online megemlékezés A kommunizmus áldozatainak emléknapján

2021.02.23. - Rákóczi Szövetség közleménye

  • Megosztás:
  • 2021. February 23.

A Nemzeti vértanúk emlékművét 2019 őszén állították helyre azok emlékére, akik magyarságuk megvallásáért vértanúkká, áldozatokká váltak. A Rákóczi Szövetség 2020 óta A kommunizmus áldozatainak emléknapján itt szervezi megemlékezését fiatalok részvételével.

Idén a rendkívüli körülmények miatt megemlékezésünk az online térbe szorul. Bízunk benne, hogy ebben a formában a Kárpát-medence sok száz középiskolájának diákjával és tanárával együtt emlékezhetünk a kommunista diktatúra áldozataira.

Online 30 perces megemlékezésünket 2021. február 25-én, csütörtökön 11 órától közvetítjük közösségi felületünkön; illetve az alábbi képre kattintva.

Az emléknap jelentőségéről Földváryné Kiss Réka, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnöke mondja el gondolatait, majd Nádasdy Borbála, a diktatúra áldozata osztja meg visszaemlékezését a fiatalokkal. Az összeállításban a Nemzeti Színház művészei – Ács Eszter és Bakos Kiss Gábor – naplórészleteken keresztül idézik fel a diktatúra kegyetlenségét. A megemlékezés része a Nemzeti vértanúk emlékművének megkoszorúzása. Megemlékezésünket az Országgyűlés Hivatalával és a Nemzeti Emlékezet Bizottságával együttműködésben szervezzük.

Forrás: Rákóczi Szövetség közleménye


Címkék

megemlékezés Kommunizmus áldozatainak emléknapja