Nemzeti Emlékezet Kongresszusa Varsóban

  • Megosztás
  • 2023. April 12.

"History Speaks Across Generations" (A történelem nemzedékeken keresztül beszél)- ezzel a címmel rendezik meg Varsóban a Nemzeti Emlékezet Kongresszusát, amelynek résztvevője lesz Földváryné Kiss Réka és Máthé Áron.

A Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnöke és elnökhelyettese a lengyel Nemzeti Emlékezet Intézete (IPN) által szervezett eseményen a közép-kelet-európai országok emlékezetpolitikájáról, illetve a háborúk és a kommunista diktatúra áldozatainak felkutatásáról, élettörténetük megismertetéséről szóló vitafórumokon osztják meg gondolataikat április 13-án, csütörtökön.

Amint az a kongresszus honlapján olvasható, ez az első ilyen jellegű rendezvény Lengyelországban, amely történelmi vitákat, játékokat, kiállításokat, workshopokat, filmvetítéseket egyaránt kínál a történelem iránt érdeklődőknek.

A szervezők az eseményre neves történészeket, pedagógusokat, publicistákat, bloggereket és vloggereket, fiatal programozókat, társadalmi aktivistákat és veteránokat hívtak meg. Nem titkolt célja a programnak, hogy az idősebb korosztály mellett a fiatalokat is megszólítsa. A rendezvény háromnapos, április 15-én ér véget.

További részletek:

A kongresszus sajtófüzete ITT megtekinthető (lengyel nyelven)


Címkék

Földváryné Kiss Réka Máthé Áron nemzetközi kapcsolatok