Mindszenty József bíboros születésének 130. évfordulója

  • Megosztás
  • 2022. March 30.

Mindszenty József tisztelői előtt nem könnyű róla beszélni, hiszen talán elég jól ismerik Őt. Mégis megpróbálok életének néhány olyan mozzanatára fókuszálni, ami a legfontosabb és ma is aktuális.

„Jaj nekünk, ha elfelejtjük őt!” - fogalmazta meg a flamand származású premontrei atya, Werenfried van Straaten, az Ostpriesterhilfe/Kirche in Not nevű katolikus segélyszervezet alapítója és vezetője 1978-ban. Nem felejthetjük, nem felejtjük el Őt! Itt van köztünk, itt van velünk a legnehezebb időkben is, irányt mutat számunkra, ahogy tette egész élete folyamán.

Mindszenty József bíboros születésének 130. évfordulója volt március 29-én. Ebből az alkalomból adott több interjút Soós Viktor Attila egyháztörténész, a NEB és a Mindszenty Társaság tagja, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem oktatója.

Az Egerszegi esték című közéleti magazinban folytatott beszélgetés megtekinthető, meghallgatható itt. A Mária Rádió Napindító című műsorának is vendége volt 2022. március 29-én Soós Viktor Attila. Meghallgatható a vele készített beszélgetés itt.


Címkék

Soós Viktor Attila Mindszenty József