Megnyílt a Küzdelem a lelkekért kiállítás Győrött

NEB- 2022.09.30.

  • Megosztás
  • 2022. October 06.
Megnyílt a Küzdelem a lelkekért kiállítás Győrött- 3.

A Nemzeti Emlékezet Bizottsága (NEB) legújabb ismeretterjesztő oktatócsomagja – a kádári egyházüldözést bemutató, Küzdelem a lelkekért kiállítás és a hozzá tartozó pedagógiai program – szeptember 24-én, szombaton Győrött mutatkozott be a Mathias Corvinus Collegium Középiskolai programjának félévnyitó eseményén.

A keresztény kisközösségek pártállami elnyomását és a kommunista diktatúrának az ifjúság meggyőzésére irányuló, őket befolyásolni szándékozó politikáját bemutató kiállítást – a kutatók előadásai mellett feladatlapok, forrásfeldolgozó órai foglalkozások, állambiztonsági témájú történelmi társasjáték és animációs kisfilm is kiegészítik. Így ezek a száraznak tűnő történelmi problémák élményszerűen válnak megismerhetővé a diákok számára, miközben átélhetik a közvélekedésben manapság sokszor „puhának” nevezett kommunista diktatúra megfélemlítésre és megtorlásra épülő működését.

Megnyílt a Küzdelem a lelkekért kiállítás Győrött- 6.

A kiállítást Wirthné Diera Bernadett, a NEB Hivatalának tudományos főmunkatársa, a projekt egyik fejlesztője nyitotta meg. Az eseményt az általa megtartott rendhagyó történelemóra zárta.

Megnyílt a Küzdelem a lelkekért kiállítás Győrött- 5.


Képek

Megnyílt a Küzdelem a lelkekért kiállítás Győrött- 1.
Megnyílt a Küzdelem a lelkekért kiállítás Győrött- 2.
Megnyílt a Küzdelem a lelkekért kiállítás Győrött- 4.
Megnyílt a Küzdelem a lelkekért kiállítás Győrött- 5.
Megnyílt a Küzdelem a lelkekért kiállítás Győrött- 6.
Megnyílt a Küzdelem a lelkekért kiállítás Győrött- 7.

Címkék

Küzdelem a lelkekért programsorozat Wirthné Diera Bernadett