Ma is hazaszerető, áldozatkész emberek szívós helytállására van szükség

MTI - 2015.11.04.

  • Megosztás
  • 2015. November 04.

A nemzeti gyász napján azokra a bátrakra emlékezünk, akik életüket is kockáztatva fegyvert fogtak a szabadságot eltipró hatalom ellen, akik szóval és tettel szabadságot követeltek a magyar nemzetnek - hangoztatta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára november 4-én Budapesten, az Új köztemetőben.

Megemlékezés az Új köztemetőben

Az 1956-os forradalom és szabadságharc leveréséről megemlékezve Vargha Tamás kiemelte: „valamennyiünk soha el nem évülő feladata, hogy a forradalom és szabadságharc igaz történetét és tiszteletét a nemzeti minimum részeként a magyar fiatalok és minden magyar ember szívébe és elméjébe véssük". Az államtitkár megjegyezte: Magyarország jelenének és jövőjének feladatai napjainkban is mindannyiunkat munkára és helytállására szólítanak. „Ma is hazaszerető, áldozatkész emberek szívós helytállására van szükség" - fűzte hozzá Vargha Tamás.


Európának teljesen meg kell újulnia, ha Európa akar maradni, ha meg akarjuk őrizni az európai egységet - mondta Rogán Antal a budapesti Konrad Adenauer út és -szobor avatási ünnepségén a Városligetben. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az egykori német politikus, a Német Szövetségi Köztársaság első kancellárja mellszobrának avatásakor kiemelte: Európának kétezer éves története során sokszor kellett megújulnia, és erre mindig képes volt, ezért tudott fennmaradni. Ezek a megújulások mindig visszatérést jelentettek az eredeti keresztény értékekhez, ezt Adenauer is tudta - tette hozzá.

A Német Szövetségi Köztársaság első kancellárja mellszobrának avatása


Kapcsolódó tartalom:

- A Nemzeti Emlékezet Bizottsága is koszorúzott


Címkék

1956 megemlékezés