Látogatás a szlovák Nemzeti Emlékezet Intézetben

Pozsony, 2016. január 28.

  • Megosztás
  • 2016. January 27.
Pozsonyi látogatás

A közös tervekről volt szó a Nemzeti Emlékezet Bizottsága (NEB) elnökének és elnökhelyettesének január 28-i, pozsonyi látogatásán.

Földváryné Kiss Réka és Máthé Áron elsősorban az idei esztendő - kommunista diktatúrával és áldozataival kapcsolatos - közös kutatási feladatairól, programok, megemlékezések lehetőségeiről egyeztetett a szlovák partnerintézmény, a Nemzeti Emlékezet Intézet (Ústav pamäti národa/Nation’s Memory Institute) igazgatótanácsának elnökével, Ondrej Krajňákkal és Marian Turza-val, az intézmény titkárságának helyettes igazgatójával.

Ezt követően Molnár Imre igazgató meghívásának eleget téve ellátogattak a Pozsonyi Magyar Intézetbe. A megbeszélésen - amelyen a felek áttekintették a közös munka lehetőségeit - jelen volt az intézet igazgatóhelyettese is.

A találkozó után a magyar delegáció - Dunajszky Gézával, az Občianske združenie Petržalka-Engerau-Ligetfalu Polgári Társaság elnökével együtt - felkereste a felvidéki magyar és német lakosok ellen elkövetett vérengzések egyik helyszínét, Pozsonyligetfalut, ahol virágot helyezett el az áldozatok tiszteletére emelt emlékműnél.


Képek

Pozsonyi látogatás
Pozsonyi látogatás
Pozsonyi látogatás
Pozsonyi látogatás
Pozsonyi látogatás
Pozsonyi látogatás

Címkék

nemzetközi kapcsolatok Földváryné Kiss Réka Máthé Áron