Különszám Mindszenty József hercegprímás idei hármas évfordulója alkalmából

Vasi Szemle- 2015. november 4.

  • Megosztás
  • 2015. November 06.

Mindszenty József hercegprímásról jelent meg a Vasi Szemle legfrissebb száma, amely Soós Viktor Attila történész, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága tagjának vendégszerkesztői közreműködésével készült el, a Mindszenty Társaság elvi és gyakorlati támogatásával.

A Vasi Szemle különszámát a csehimindszenti születésű Mindszenty József hercegprímás (1892–1975) idei hármas évfordulója alkalmából adták ki: száz éve, 1915-ben szentelték pappá a szombathelyi székesegyházban, hetven esztendeje lett Esztergom érseke, Magyarország hercegprímása, valamint negyven éve, 1975-ben hunyt el bécsi száműzetésében.

Kevesen tudják, hogy az 1933-ban alapított Vasi Szemle szerkesztőbizottságának az 1940-es évek első felében néhány évig Mindszenty József is tagja volt. Folyóiratunkat ez a büszkeségre okot adó körülmény is ösztönzi a méltó megemlékezésre.

A Mindszenty Társaság a Mindszenty Emlékérem átadását 2015. november 4-én tartotta a Parlamentben, amelyen jelen volt a Körmendről elszármazott történész, Soós Viktor Attila történész is. Az eseményen mutatták be a Vasi Szemle folyóirat tematikus számát is.


Kapcsolódó tartalom