Ellenállás és szolidaritás - 11. európai emlékezet szimpózium

  • Megosztás
  • 2023. May 09.

Földváryné Kiss Réka, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága elnöke, az Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózata (European Network of Remembrance and Solidarity / ENRS) ötfős Irányító Bizottságának magyar tagja is részt vesz a szervezet 11. alkalommal megrendezett nemzetközi tudományos tanácskozásán, Barcelonában.

A XX. század történetével foglalkozó intézetek és szervezetek több száz képviselőjének háromnapos (2023. 05. 09-11.) találkozóját ”Resistance and Solidarity” (Ellenállás és szolidaritás) címmel tartják, amely egyben a most hatodik alkalommal megrendezett ”Taking Stock of European Memory Policies” (Az európai emlékezetpolitikák számbavétele) elnevezésű tanácskozás is.

A 2012 óta szervezett szimpóziumok fő célja a tapasztalatcsere, amely elősegíti és megerősíti a 20. század történetének kutatásával és oktatásával foglalkozó intézmények és szervezetek közötti együttműködést.

Szükség van az elmúlt száz év történelmének olyan közös és többdimenziós átgondolására, amely figyelembe veszi a különböző elbeszéléseket, érzékenységeket, történelmi tapasztalatokat és azok értelmezéseit- fogalmaz a szervezet a honlapján.

Az ide ülés programja ITTmegtekinthető


Címkék

nemzetközi kapcsolatok ENRS Földváryné Kiss Réka