Elfogadták a NEB 2014. évi beszámolóját

A NEB közleménye- 2015.11.09.

  • Megosztás
  • 2015. November 08.

Nyolc igen szavazattal, egy tartózkodás és kettő ellenszavazat mellett az Országgyűlés Igazságügyi bizottsága elfogadta a Nemzeti Emlékezet Bizottságának (NEB) 2014. évi tevékenységéről szóló B/4325. számú beszámolóját.

A bizottság ülésén Földváryné Kiss Réka, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnöke ismertette a testület 2014-es esztendőben végzett munkáját, elért eredményeit. Egyebek mellett hangsúlyozta: a Bizottság meggyőződése, hogy fontos közérdek a kommunista diktatúra minél alaposabb megismerése, megismertetése. A NEB azon dolgozik, hogy a közelmúltunk történelméről való közös tudásunk minél jobban részévé váljon a hazai és európai emlékezetnek.

A beszámolót követően az Országgyűlés Igazságügyi bizottságának tagjai tettek fel kérdéseket, amelyek elsősorban a testület tudományos kutatásaira, kapcsolatrendszerének kialakítására vonatkoztak. A válaszokat követően elhangzott: a beszámoló alapján ígéretesek a kutatási irányok, reményt keltőek az első év eredményei.

Az ülés végén az Igazságügyi bizottság nyolc igen szavazattal, egy tartózkodás és kettő ellenszavazattal elfogadta a Nemzeti Emlékezet Bizottsága 2014. évi beszámolóját.

Földváryné Kiss Réka a NEB elnöke- NEB-fotó

Kapcsolódó tartalom:

Beszámolt a 2014-es esztendőről a Nemzeti Emlékezet Bizottsága