Bemutattuk a Magyar gulág kiállításunkat az Összmagyar Középiskolás Táborban

NEB- 2023.07.01.

  • Megosztás
  • 2023. July 03.
Fotó: Rákóczi Szövetség

Magyar gulág, málenkij robot; az erőszak terei a kommunista diktatúrában címmel Bank Barbara, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága(NEB) tagja és Szokolay Domokos, a NEB Hivatalának tudományos kutatója tartott előadást az Összmagyar Középiskolás Táborban Sátoraljaújhelyen, június 26-án. A Rákóczi Szövetség táborozásán a fiatalok nemcsak az érdekes előadásokat hallgathatták meg, hanem a hozzá kapcsolódó – a NEB által szerkesztett tablókból álló – Magyar Gulag című vándorkiállítást is megtekinthették.

Összmagyar Középiskolás Táborba – amelyet 2023. június 25-30. között rendeztek meg – 509 diák érkezett 45 Kárpát-medencei középiskolából, valamint az Amerikai Egyesült Államokból, Kanadából, Mexikóból, Braziliából, Ausztráliából, Spanyolországból és Észak-Macedóniából. A tábor legfőbb célja, hogy a magyar fiatalok találkozzanak egymással, valamint kiváló programok keretében életre szóló barátságokat, élményeket és emlékeket szerezzenek a magyar kultúra és a magyar nyelv ismeretének megerősítését szem előtt tartva.

Fotó: Rákóczi Szövetség

Ezen a nyáron a Rákóczi Szövetség nyári táboraiban több alkalommal tartanak majd a Nemzeti Emlékezet Bizottsága és hivatalának történészei előadásokat.


Címkék

Magyar Gulag Malenkij robot Bank Barbara Szokolay Domokos