Az egyházi, ifjúsági közösségek a pártállami Magyarországon – kiállítás Edelényben

Magyar Kurír - 2022.03.06.

  • Megosztás
  • 2022. March 07.
Forrás: Magyar Kurír

Az edelényi Szent János Gimnázium részt vesz a Nemzeti Emlékezet Bizottsága országos tananyagfejlesztési projektjében, amelyet a projekthez kapcsolódó kiállítással együtt nyitottak meg a kommunizmus áldozatainak emléknapján, február 25-én. Az ünnepélyes megnyitón Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök, valamint az emlékbizottság történésze, Arató György is részt vett.

Az edelényi Szent János Görögkatolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium felkérést kapott a Nemzeti Emlékezet Bizottságától egy országos projektben való részvételre, melyben tíz iskola vesz részt: katolikus, református, evangélikus középiskolák, illetve két állami intézmény is, hogy minél szélesebb körű tapasztalatok alapján alakíthassák a projekt elemeit – ismertette az esemény kapcsán Tóbiás Krisztina pedagógus, a projekt iskolai vezetője.

Forrás: Magyar Kurír

A különböző feladatokat tartalmazó tananyagfejlesztési projekt egyben együttműködést is jelent a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola egyik nyolcadikos osztályával. Az elkészült tananyagokat nyolcadikos és tizenkettedik évfolyamos diákok számára készítette a Bizottság szakmai csapata, amelyeket az edelényi iskolákban történelemórák keretében mutatnak majd be.

Forrás: Magyar Kurír

A projekt része a kommunizmus áldozatainak emléknapjához kapcsolódó, február 25-én megnyitott, Küzdelem a lelkekért – Az egyházi, ifjúsági közösségek a pártállami Magyarországon a „hosszú hatvanas években” című edelényi kiállítás, amelyhez szintén készült pedagógiai eszközrendszer: tanórai foglalkozásvázlat és interaktív játék.

Forrás: Az egyházi, ifjúsági közösségek a pártállami Magyarországon – kiállítás és projekt Edelényben (Magyar Kurír, 2022.03.06.)

Kapcsolódó tartalom:


Címkék

Küzdelem a lelkekért programsorozat Arató György egyházüldözés