A Sorsfordítás vándorkiállítás Karcagra és Kunmadarasra érkezett

NEB- 2018.05.02-03.

  • Megosztás
  • 2018. April 28.

A Sorsfordítás; A paraszti társadalom felszámolása 1945-1962 című vándorkiállítás megnyitóját tartották Karcagon és Kunmadarason.

Karcag, 2018. május 2.

A Sorsfordítás; A paraszti társadalom felszámolása 1945-1962 című vándorkiállítás megnyitóját a Nemzeti Emlékezet Bizottsága, Karcag Város Önkormányzata és a Györffy István Nagykun Múzeum rendezte meg 2018. május 2-án. A tárlat egy héten keresztül lesz látható a Városháza belső udvarán. Az érdeklődőket Földváryné Kiss Réka, a NEB elnöke és Nagy Molnár Miklós, a Györffy István Nagykun Múzeum igazgatója köszöntötte.

A kiállítás közreműködő partnere az Országgyűlés Hivatalának Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága.

A kiállítás megnyitóját követően kerekasztal-beszélgetést tartottak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kényszerkollektivizálásról a Csokonai Könyvtárban. A beszélgetés résztvevője volt: Földváryné Kiss Réka, Nagy Molnár Miklós, valamint Csönge Attila, a Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára igazgatója és Galambos István, a NEB Hivatalának tudományos kutatója.

Kunmadaras, 2018. május 3.

Kunmadarason is megnyitották a Nemzeti Emlékezet Bizottsága vándorkiállítását a karcagi eseményt követően. 2018. május 3-án a nagyközségben mutatták be a tárlatot. Köszöntőt mondott Guba László, Kunmadaras Nagyközség polgármestere és Soós Viktor Attila történész, a NEB tagja. A tárlat a Polgármesteri Hivatal előtti téren látható egy hétig.

A hivatal dísztermében kerekasztal-beszélgetés is volt a megye kényszerkollektivizálásáról. Résztvevői: Soós Viktor Attila, Galambos István, a NEB hivatalának tudományos kutatója és Cseh Dániel, a NEB külsős kutatója.

A fotókat készítette: Nagy Nikoletta és Dergán Ádám

A SORSFORDÍTÁS PROJEKT HONLAPJA

Kapcsolódó tartalmak


Képek

Vándorkiállítás megnyitója Kunmadarason