A NEB kutatója kurátorként működött közre a Volt egyszer egy Ifipark... című kiállítás megvalósításában

Könnyűzene a Kádár-korszakban

  • Megosztás
  • 2015. September 23.

Csatári Bence, a NEB tudományos kutatója is közreműködött a Várkert Bazárban 2015. szeptember 24-én megnyílt Volt egyszer egy Ifipark… című kiállítás megvalósításában. A Budai Ifjúsági Parkról megemlékező kiállítás a Várkert Bazár déli palotájában kapott helyet. A kiállítás kurátori feladatait a NEB kutatója mellett Tóth Eszter Zsófia és Poós Zoltán végezte.

A kiállítás megnyitóján beszédet mondott L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, valamint Bajnai Zsolt, a tárlat egyik rendezője. Schuster Lóránt, a P. Mobil zenekar vezetője az Ifiparkhoz kapcsolódó élményeit elevenítette fel a megnyitón, amelyen jelen volt többek között Pataky Attila, Bródy János és Bergendy István is.

Az 1961 és 1984 között működő Budai Ifjúsági Park a magyar könnyűzene történetének egyik kultikus helye volt. Fellépett itt többek között a Bergendy, a Metro, az Omega, az Illés, a Beatrice, a Piramis és az Edda. A kiállítás többek között kronologikus és tematikus tablókkal, korabeli tárgyakkal, audiovizuális gyűjteménnyel mutatja be az Ifiparkot és a korszak meghatározó zenekarait. A korabeli lemezborítók, belépőjegyek mellett olyan relikviák is helyet kaptak, mint például Szikora Róbert fellépőöltönye, Fenyő Miklós Inge, Benkő László mellénye, Pataky Attila bőrdzsekije.

MTI-NEB


Képek


Címkék

kiállítás megemlékezés