A NEB kötetét kapták meg a Magyar Állandó Értekezlet résztvevői

NEB - 2023.11.17.

  • Megosztás
  • 2023. November 17.

A Nemzeti Emlékezet Bizottsága legújabb kiadványát, a Küzdelem a megmaradásért. A kárpátaljai magyar közösség (1944-2022) című tanulmánykötet egy-egy tiszteletpéldányát kapták meg a huszonegyedik Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) résztvevői 2023. november 17-én. A könyvet Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke mutatta be a jelenlévőknek.

A Küzdelem a megmaradásért. A kárpátaljai magyar közösség (1944–2022) címet viselő kiadvány az Európai Emlékezet és Lelkiismeret Platformja (Platform of European Memory and Conscience) kiadásában 2022-ben, angol nyelven megjelent Struggle for Survival. The Transcarpathian Hungarians (1944–2022) című munka magyar változata. Szerzői Molnár D. Erzsébet, Váradi Natália, Darcsi Karolina, Orosz Ildikó és Csernicskó István, lektora Brenzovics László.

Bocskor Andrea európai parlamenti képviselő levele

Tisztelt Dergán Ádám!

Ezúton szeretném megköszönni Önnek és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága munkatársainak, a magam és a Küzdelem a megmaradásért. A kárpátaljai magyar közösség (1944-2022) c. tanulmánykötet szerzőinek, továbbá a kárpátaljai magyar közösség nevében, hogy a könyv magyar nyelven való kiadása megvalósulhatott. Számunkra ennek óriási jelentásége van, hogy a kicsiny közösségünk történelmét, problémáit, kisebbségi jogaiért való küzdelmét minél szélesebb körben megismerjék, és a most kiadott könyv ebben óriási mértékben járul hozzá.

A kárpátaljai közösség óriási megpróbáltatásokon megy keresztül, és ezen nehéz időkben, az, hogy az Anyaország és a magyarországi szervezetek kiállnak mellettünk, támogatnak minket, megtartó erővel bír, továbbá erőt adnak eme megmaradásért való küzdelemben.

Engedje meg, hogy Brenzovics László elnök úr köszönetét is tolmácsoljam levelemben, hálás a munkájukért.

A további együttműködés reményében,

Üdvözlettel és tisztelettel,

Bocskor Andrea, európai parlamenti képviselőKapcsolódó tartalom

KORÁBBAN MEGJELENT, KÁRPÁTALJAI VONATKOZÁSÚ KÖTETEINK:


Címkék

kiadványok nemzetközi kapcsolatok