A lengyel Nemzeti Emlékezet Intézetének küldöttsége látogatott el a Nemzeti Emlékezet Bizottságához

2022.02.22.

  • Megosztás
  • 2022. February 23.

Karol Nawrocki elnök vezetésével a lengyel Nemzeti Emlékezet Intézetének (Instytut Pamięci Narodowej/ Institute of National Remembrance – IPN) küldöttsége látogatott el február 22-én, kedden a Nemzeti Emlékezet Bizottsága (NEB) Hivatalába.


A megbeszélésen Földváryné Kiss Réka, a NEB elnöke és a lengyel társintézmény elnöke egyetértettek abban, hogy eredményes a két szervezet együttműködése, amelyet folytatni kell a jövőben. A találkozón elsősorban a következő időszak közös feladatairól, lehetséges projektjeiről esett szó.

A Nemzeti Emlékezet Bizottsága és a lengyel Nemzeti Emlékezet Intézete 2015-ben kötött együttműködési megállapodást. A dokumentum rögzíti, hogy a felek kölcsönösen együttműködnek az oktatás, a történelemkutatás, a levéltári tevékenység területén; többek között tudományos konferenciákat rendeznek, közös előadásokat, szemináriumokat, tanulmányutakat, kiállításokat szerveznek. Együttműködnek a szakértők és munkatársak tapasztalatainak, a tudományos és ismeretterjesztő publikációk cseréjében, továbbá elsőbbségi jogot biztosítanak egymásnak szerzői jogi védelem alá eső műveik saját nyelven való kiadására.

Kapcsolódó tartalom:


Képek


Címkék

nemzetközi kapcsolatok