A hidegháború történetéről nyílt kiállítás Budapesten

InfoRádió- 2015.12.02.

  • Megosztás
  • 2015. December 02.

Hidegháború - egy megosztott világ rövid története címmel nyílt kiállítás szerdán Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, a Gólyavárban. A nemzetközi tárlat magyarországi bemutatása a Nemzeti Emlékezet Bizottsága (NEB) és a lengyel Nemzeti Emlékezet Intézete együttműködésében valósult meg.

NEB-fotó

A NEB által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint Máthé Áron, a NEB elnökhelyettese a megnyitón egyebek között arról beszélt, hogy a kiállítás tökéletesen leírja ezt a folyamatot, amelyben „a valóságot próbálták meg a marxista elméletbe beleerőszakolni". A kiállítás azonban úgy végződik, hogy „mi, közép-európai népek, visszaszereztük a szabadságunkat és az önrendelkezésünket, amiben hinni nem szűntünk meg soha" - fogalmazott.

Lukasz Kaminski, a Nemzeti Emlékezet Intézetének elnöke többek között azt emelte ki, hogy a kiállítás azokról szól, akik értékeket védtek a hidegháború időszakában. Kisfaludi András, az ELTE rektorhelyettese köszöntőjében rámutatott: az egyetemi helyszín sem véletlen, hiszen a kiállítás a fiatalokat is szeretné megszólítani.

Kapcsolódó hírek:


Kapcsolódó tartalom