1956 előzményei és utóélete – vidéki miliőkben

  • Megosztás
  • 2016. October 09.

A Nemzeti Emlékezet Bizottsága, az MTA BTK–NEB Vidéktörténeti Témacsoportja, a PAB Város- és Helytörténeti Munkabizottsága, a PTE BTK Történettudományi Intézet Modernkori Történeti Tanszéke és a Magyar Történelmi Társulat Dél-dunántúli Csoportja „1956 előzményei és utóélete – vidéki miliőkben” címmel konferenciát rendez, 2016. november 21-22. között.

Az eseményen többek között Földváryné Kiss Réka, a NEB elnöke, - „Református kegyességi mozgalmak az ötvenes években” és Galambos István, a NEB tudományos kutatója „Szerencse fel! Szerencse le! Forradalom és forradalmárok Várpalotán 1956” címmel tart előadást. Müller Gabriella, a NEB tudományos kutatója „Ismerősöm ismerősei. Az ellenállás önszerveződése és egy per vidéki mellékszálai" címmel, Hajagos Csaba, történész–muzeológus, Kecskeméti Katona József Múzeum munkatársa, a NEB megbízott tudományos kutatója „A felrúgott tejes kancsó.”Az 1956- hoz vezető út vidéken: begyűjtés, beszolgáltatás, megtorlás a Kiskunfélegyházi járásban címmel tart előadást.

Az esemény időpontja: 2016. november 21-22.

Helyszíne: MTA Pécsi Akadémiai Bizottság Székházának díszterme

A konferencia az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága által 2014-ben létrehozott Vidéktörténeti témacsoport „A szocializmus alapjainak lerakása a vidéki Magyarországon” című munkaprogramja keretében végzett kutatásait mutatja be.

További részletek


Mellékletek